MLADI MILO ĐUKANOVIĆ JE SA ŽENOM ŽIVEO KAO PODSTANAR! Jedva su krpili kraj s krajem, A SAD...

MLADI MILO ĐUKANOVIĆ JE SA ŽENOM ŽIVEO KAO PODSTANAR! Jedva su krpili kraj s krajem, A SAD...
Milo Đukanović, Foto: Profimedia
Devedesetih godina prošlog veka za Đukanovića se vezivala priča o švercu cigareta kao početnom izvoru kapitala.
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović u politiku je ušao u vreme kada je sa roditeljima živeo u iznajmljenom stanu blizu autobuske stanice u Podgorici, a danas je njegovo bogatstvo gotovo neprocenjivo.
Pre dolaska na vlast, nije imao nikakvu imovinu. Kada se osamostalio i odselio od roditelja, sa suprugom Lidijom ponovo je bio podstanar u Dalmatinskoj ulici, takođe u Podgorici.
Procene njegovog bogatstva variraju od desetina, preko stotina miliona do milijardu evra. "Blic" navodi da je prvi čovek "Atlas grupe" Duško Knežević, u nizu optužbi koje je izrekao na račun Đukanovića, rekao da crnogorski predsednik raspolaže bogatstvom od milijardu evra, kao i da je pozadina svih sukoba između njih novac i uticaj na investitore, pa se, prema "Blicu", bogatstvo Đukanovića tako ponovo našlo u fokusu.
Ovaj dnevnik navodi da se devedesetih godina prošlog veka za Đukanovića vezivala priča o švercu cigareta kao početnom izvoru kapitala, ali da zvanično ne postoji presuda "jer je putinovskim rokadama premijer-predsednik uspevao da obezbedi sebi diplomatski imunitet".
Navodi se da je Đukanović i vlasnik firme "Kapital invest" koju je otvorio "tokom jedne od kratkih pauza na političkoj sceni" i da je preko nje od 2007. do 2013. držao akcije "Prve banke" čiji je vlasnik njegov brat Aco, podigavši kredit od milion i po evra za kupovinu tih akcija koji list naziva "spornim".
Đukanović je vlasnik i firme "Global Montenegro", a nedavno je otkriveno da je 2006. osnovao ofšor kompaniju "Vagor investment limited" na Kipru.
Navodi se da je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) bogatstvo Mila Đukanovića procenio na "tek 14,7 miliona evra", a njegovog brata Aca na 167 miliona dolara.
Podatke o imovini sina Mila Đukanovića, za kojeg se ocenjuje da su mu "parktično sve nekretnine pod hipotekama banaka", kao i predsednikove rođene sestre Ane Kolarević za koju se kaže da je "zanimljivo da se njeno ime pominje u 'Rajskim papirima", i njenog sina Edina Kolarevića koji je izvršni direktor firme "DP hotel fasiliti".
(Espreso.rs/Alo.rs)

MLADI MILO ĐUKANOVIĆ JE SA ŽENOM ŽIVEO KAO PODSTANAR! Jedva su krpili kraj s krajem, A SAD... MLADI MILO ĐUKANOVIĆ JE SA ŽENOM ŽIVEO KAO PODSTANAR! Jedva su krpili kraj s krajem, A SAD... Reviewed by Admin on siječnja 06, 2020 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.