MAČKA VAM ČESTO LEŽI NA STOMAKU I PREDE? Nešto nevjerovatno se tada događa sa vašim tijelom !!

Svi znaju da kućni ljubimci pozitivno utiču na raspoloženje vlasnika, ali vjerujemo da niste znali da oni utječu i na fizičko stanje tijela.
Nedavna istraživanja pokazala su da zvuk koji mačke izdaju kada lete može imati pozitivan učinak na zdravlje ljudi.
Evo prednosti:
Smanjenje stresa
Mačke kada su dolje, zvuk im se kreće na frekvenciji od oko 25 Hz. Kako je to obično niska frekvencija mačjeg predenja, tada su vaše tijelo i um opušteni. Kada se te frekvencije prenesu s mačjeg tijela na tijelo njegovog vlasnika, hormon stresa u ljudskom tijelu će se smanjiti.
Dolazi do pada krvnog pritiska
Osim što smanjuje stres predenja, također uspješno snižava krvni tlak.
Ljudi koji imaju problem s povremenim gubitkom daha, rekli su da je mačka pomogla da problem nestane, a sve zahvaljujući tome što se vrtjelo na njihovom stomaku.
Leči kosti
Najnovija istraživanja pokazala su da zvuk mačjih zavrtanja pomaže u zacjeljivanju lomova. Konkretno, vibracije na frekvenciji od 25 do 50 Hz ubrzavaju zarastanje kostiju.
Smanjenje srčanih bolesti
Studija provedena na Univerzitetu u Minnesoti otkrila je da vlasnici mačaka imaju do 40% manje vjerojatnosti da obole od srčanih bolesti, a sve zato što mačji želudac ima niži nivo stresa i krvnog pritiska.
Borba protiv upale
Ako imate mačku kući, vjerujemo da će vam biti drago kad saznate da mačka na vašem stomaku pomaže u borbi protiv upale, kao i oticanja u zglobovima i tetivama.

MAČKA VAM ČESTO LEŽI NA STOMAKU I PREDE? Nešto nevjerovatno se tada događa sa vašim tijelom !! MAČKA VAM ČESTO LEŽI NA STOMAKU I PREDE? Nešto nevjerovatno se tada događa sa vašim tijelom !! Reviewed by Admin on siječnja 06, 2020 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.