romjena pola je svakako nešto bizarno, ali je činjenica da dosta osoba to radi.  Još kao djeca se osjećaju kao suprotan pol, pa se onda javlja želja da  promijene pol i budu ono što su osjećali.
Te osobe se jednostavno osjećaju drugačije i žele da budu ono što im život nije dao, žena ili muškarac. Mnogi se podvrgavaju hormonskoj terapiji, a  čak i vrlo mlade osobe.  Žele da spriječe tijelo u nekim promjenama, a žele i da potaknu neke promjene koje se same ne bi desile.
Sama hormonska terapija nije zdrava jer faktički idete protiv svog organizma.   Eden Estrada  se rodila kao muškarac, ali je znala da je oduvijek bila žena. Bilo je potrebno promijeniti pol, a to je uradila sa 21. godinom.
Promjena je tako velika da nikada ne biste rekli da je bila muško. Kaže da je bilo veoma teško priznati da želi biti žena, a njeni su to teško podnijeli. Ipak, na kraju su prihvatili  njenu odluku.
Ona na društvenim mrežama kači slike, snimke na kojima priča o svojim iskustvima, a svakako joj je bilo teško priznati dečku da je nekada bila muškarac. U ovom videu njih dvoje pričaju o tome, a evo šta su rekli na temu: