Četiri fantastične stvari koje će se dogoditi vašem tijelu ako počnete svaki dan da jedete bademe !!


Bademi su veoma zdravi. Bogati su antiokisdansima, magnezijumom, vitaminom E. Trebali biste ih konzumirati, ali pazite na dozu jer sadrži alkaloid amigdalin, koji se ne bi smio u većim količinama konzumirati.
Što se dođe tiče, možete najviše sedam badema dnevno da pojedete, pa da znate. Ovo su neke zdravstvene prednosti badema:
Rad mozga – Kao i orasi, pomažu da se bolje skoncentrišete i funkcionišete. Umjesto da uzimate neke nezdrave grickalice, bolje da uzmete bademe.
Funkcionisanje reproduktivnog trakta i oporavak od poroda – Pošto sadrže vitamin E koji je označen i kao vitamin plodnosti-tokoferol, bademi će djelovati dobro na vaš reproduktivni sistem. Čak mogu pomoći kod oporavka od poroda. Opet kažem, pazite u kojim količinama.Morate paziti jer dojite.
Regulisanje šećera i holesterola u krvi – Bademi će smanjiti nivo šećera i holesterola u krvi. Naravno, potrebno je da se uz to zdravo hranite i koristite već preporučenu terapiju.
Informišite se oko toga s kojim lijekovima ne bi funkcionisala kombinacija badema( pošto neki lijekovi zbog sastava ne idu u kombinaciji sa nekim prirodnim lijekovima).
Čisto lice – Zbog antioksidanata koje bademi sadrže, lako ćete se riješiti akni.

Četiri fantastične stvari koje će se dogoditi vašem tijelu ako počnete svaki dan da jedete bademe !! Četiri fantastične stvari koje će se dogoditi vašem tijelu ako počnete svaki dan da jedete bademe !! Reviewed by Admin on siječnja 03, 2020 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.